- Cor Melissant – camper, caravan en kampeer - https://cormelissantcaravan.nl -

Vakantietips

Vakantietips.

Zorg voor een goede voorbereiding

Een goede voorbereiding maakt je vakantie nog veel leuker. Door al weken van te voren bezig te zijn met je vakantie, kom je helemaal in het vakantiegevoel waardoor je vakantie voor je gevoel extra lang duurt. Wat ga je allemaal doen en voor welke manier van vervoer kies je op de plaats van bestemming? Welke spullen neem je mee en hoe laat vertrek je vanuit huis? Als je dit soort dingen last minute of ter plekke moet regelen, begint je vakantie een stuk minder ontspannen. Maak één keer een standaard lijstje met spullen die je wilt meenemen en hergebruik het lijstje iedere keer dat je op vakantie gaat!

Voel je vrij van verplichtingen

Met je smartphone in je hand om Google Maps te volgen heeft alles met vakantie te maken. Maar tijdens je vakantie met je smartphone in je hand om social media te checken, Whatsappjes te beantwoorden of om je mail te controleren heeft niets met vakantie te maken. Je komt pas echt tot rust als je het dagelijkse leven even op pauze zet en volop geniet. Zorg dat je op tijd begint met het afbouwen van je werk voordat je weggaat en laat je beste vrienden en je familie weten dat je op vakantie gaat zodat je niet gestoord wordt.

Ontspan genoeg en maak je niet druk

Het menselijk lichaam heeft, afhankelijk van hoe druk je in het dagelijkse leven bent, minimaal       eens per jaar langdurige ontspanning nodig. Het lichaam verlost zichzelf van stress en komt geheel tot rust wat nieuwe energie opwekt waarmee je er in een nieuwe periode weer vol tegenaan kunt. Voel je dus niet verplicht om een heel land of een hele stad uit te kammen en alles te zien maar gun je lichaam en geest de nodige rust. Een dag helemaal niets doen kan tot wonderen leiden.

Sla belangrijke telefoonnummers op

Bijvoorbeeld: card stop, verzekeringsmaatschappij, etc.

Download kaarten met Google Maps

Om niet te verdwalen heeft de app van Google Maps een hele handige functie. Je typt de stad/plaats in die je wilt downloaden en typt dan in het zoekbalkje ‘ok maps’ in. Google Maps geeft je dan de optie om de kaart te downloaden.

Scan je paspoort of identiteitskaart in

Neem altijd een kopie mee van belangrijke documenten. Zo kun je je nog steeds identificeren.

Boek je ticket incognito

Vliegmaatschappijen houden in de gaten hoeveel keer je hun website bezoekt. Hoe meer je op hun site surft, hoe duurder de tickets dus worden.

Dit kun je op twee manieren omzeilen. Ofwel surf je incognito ofwel verwijder je de cookies en browsergeschiedenis.

Niet vouwen, maar rollen

Door je kleding strak op te rollen zul je merken dat je je koffer op een veel handigere manier kunt indelen. En als je rolt in plaats van vouwt, kreukt je kleding onderweg minder snel.

Gebruik je schoenen als extra opbergruimte

Om wat ruimte te besparen kun je kleine gadgets in je schoenen steken. Denk bijvoorbeeld aan opladers, flesje douchegel, etc.

Leg een geurdoekje of stukje zeep tussen je kleren

Na een lange afstandsvlucht ruiken je kleren meestal niet meer al te fris. Leg daarom een geurzakje tussen je kleren om de muffe geur te voorkomen.
Op de terugweg kun je het zeepje uit de badkamer van het hotel gebruiken om je kleding lekker fris te houden.

Bewaar haarspeldjes in een oud Tic Tac-doosje

Een leeg doosje Tic Tacs heeft de perfecte afmetingen voor het bewaren van je haarspeldjes. Ze passen er precies in, en met het handige klepje dat op het doosje zit kun je ze er makkelijk uitschudden om ze te gebruiken.

Voorkom lekkende flessen met huishoudfolie

Haal de doppen van alle flessen en tubes die vloeistoffen bevatten, zoals shampoo en douchegel maar ook tandpasta en dagcrème, van de flessen af. Span een stukje huishoudfolie over de opening heen en draai de dop er vervolgens weer op. Zo zijn je flessen extra beschermd tegen lekken!

Maak een foto van de auto

Maak na aankomst in de parkeergarage een foto van waar je wagen precies geparkeerd staat. Zo sta je na je terugvlucht in no time aan je wagen.

Gebruik een pinautomaat in plaats van een wisselkantoor

Buitenlandse munteenheden zijn en blijven altijd lastig.
Wisselkantoren vragen, bovenop de koersen, vaak nog eens extra transactiekosten voor het omwisselen. Geld afhalen bij een automaat, direct van de buitenlandse bank dus, is vaak veel voordeliger. Reken wel uit hoeveel je ongeveer nodig hebt.

Laad je telefoon op aan de tv in het hotel

Iedereen vergeet wel eens een universele stekker mee te nemen op reis. Voordat je een nieuwe koopt, check eerst eens de achterkant van het televisiescherm in je hotelkamer. Veel moderne schermen hebben namelijk een USB-poort. Daaraan kun je makkelijk je telefoon opladen.